Demokrate u velikom problemu: Bajdenu birači okreću leđa ali stranka nema bolje rešenje

Skoro 70 odsto od onih koji su protiv novog mandata smatra da je Bajden prestar

28.11.2023. 15:37
  • Podeli:
Tan2023-07-0711021461_2 džozef bajden AP PhotoEvan Vucci)-64a863f222687.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Evan Vucci

Demokratska stranka SAD je u velikom problemu - Džozef Bajden ima slabiji rejting od Donalda Trampa, mnogi birači mu okreću leđa, ali nema drugih boljih kandidata koji bi sada mogli da ga zamene, navodi "Geopolitika".

Najnovija nacionalna istraživanja Si-Bi-Si njuza, JuGova, Si-En-Ena, Foks njuza i još nekih agencija daju Trampu prednost od dva do četiri boda u odnosu na Bajdena među registrovanim ili verovatnim biračima.

Američki mediji, naklonjeni vladajućoj Demokratskoj stranci, smatraju da je osnovni razlog taj što birači smatraju da Bajden ima previše godina za novi mandat u Beloj kući.

Skoro 70 odsto od onih koji su protiv novog mandata smatra da je Bajden prestar. Istovremeno, za Trampa to isto tvrdi 51 odsto birača.

Neki mediji, ipak, priznaju da ekonomska situacija u SAD nije dobra te da Tramp u toj oblasti ima prednost kod američkih birača.

U vrhu Demokratske stranke nemaju drugog kandidata. Neki su pokušali da reaktiviraju Hilari Klinton, ali je procenjeno da to ne bi bilo dobro, jer je ona već jednom izgubila od Trampa.

S druge strane, Bajden na mestu svog naslednika vidi isključivo sadašnjeg potpredsednika Kamalu Haris.

Ali, ona spada u osobe koje su nepopularnije čak i od samog Bajdena - ona nije popularna ni u jednom segmentu američkog društva niti u nekoj od saveznih država, napominju mediji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()