Durov još jedna tačka spoticanja: "Odnosi između Moskve i Pariza su na najnižoj tački"

Osnivač Telegrama mogao bi da se suoči sa zatvorskom kaznom do 20 godina zatvora

27.08.2024. 15:37
  • Podeli:
sergej lavrov - 1 mart2024 - profimedia-65f3549acf3e8.webp Foto: Profimedia

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je danas da su odnosi Moskve i Pariza na najnižoj tački.

"Odnosi između Moskve i Pariza su na najnižoj tački, između ostalog i zbog stava koji Pariz zauzima po pitanjima slobode govora, slobode širenja informacija i uopšte o pitanjima poštovanja profesije novinara mnogo pre aktuelnih događaja", rekao je on na konferenciji za novinare u Moskvi, odgovarajući na pitanje u vezi sa pritvaranjem osnivača Telegrama Pavela Durova u Francuskoj, prenosi RIA Novosti. 

Ruski biznismen priveden je na aerodromu Burž u subotu, prilikom izlaska iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana. 

Prema pisanju francuske štampe, Durov, koji ima francusko državljanstvo, bio je na listi traženih u zemlji. Kako se navodi u saopštenju pariskog tužilaštva, francuske vlasti istražuju umešanost Durova u prikrivanje podataka o ilegalnim aktivnostima na mreži, uključujući distribuciju dečje pornografije i trgovinu drogom. 

On se sumnjiči i za nespremnost da sarađuje sa vlastima, a  mogao bi da se suoči sa zatvorskom kaznom do 20 godina zatvora.

Durovu sutra ističe istražni pritvor. Pre njegovog kraja, Durov mora da se pojavi pred sudom ili će biti pušten. 

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da pritvor Durova nije politička odluka, već da je u okviru sudske istrage, a sudije će doneti presudu.

Ruska ambasada u Francuskoj je za RIA Novosti saopštila da su francuske vlasti do sada odbijale da sarađuju u vezi sa pritvaranjem Durova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()