Dvoje poginulih u izraelskom napadu na iranski vojni centar kod Damaska

U izveštaju TV Al Hadat se navodi da je vojni objekat u naselju Saidah Zainab pogođen sa tri raketna projektila

29.01.2024. 15:18
  • Podeli:
sirija damask reuters-65b7b38d16dec.webp Foto: Reuters

 Dve osobe poginule su danas, a nekoliko ih je ranjeno u izraelskom vazdušnom napadu na predgrađe Damaska gde se veruje da je lociran štab Revolucionarne garde Irana (IRCG), preneo je TV kanal Al Hadat iz Dubaija.

U izveštaju TV Al Hadat se navodi da je vojni objekat u naselju Saidah Zainab pogođen sa tri raketna projektila, prenosi TASS.

Dodaje se da se na udaru izraelske avijacije našla i baza šiitskih ekstremista koji se bore na strani sirijske vojske u kvartu Akraba južno od Damaska.

Radio Šam FM izvestio je o eksplozijama na periferiji sirijske prestonice, navodeći da je sirijska PVO uzvratila vatrom po neprijateljskim avionima iznad Damaska.

U izraelskom vazdušnom napadu 25. decembra prošle godine na južno predgrađe sirijske prestonice ubijen je iranski general Razi Musavi koji je predvodio grupu vojnih savetnika IRGC u Siriji.

Nedugo potom, 20. januara, u novom napadu izraelskih vazdušnih snaga pogođena je stambena zgrada u naselju Maze u Damasku i tada je poginuo general Jusef Omidzadeh koji je predvodio obaveštajnu odsek pri IRCG.

Iransko rukovodstvo je obećalo da će se osvetiti Izraelu za ubistvo dva visoka iranska vojna zapovednika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()