Fajzer drastično povećava cene vakcina

Novi raspon cena bi mogao doneti oko 2,5 do tri milijarde dolara godišnjeg prihoda američkoj farmaceutskoj korporaciji od prodaje vakcina

21.10.2022. 20:44
  • Podeli:
comirnaty-pfizer-biontech-covid-19-reuters.jpg

Kompanija Fajzer planira da značajno da poveća cene za svoje vakcine na američkom tržištu, najavljuju analitičari, a prenosi Rojters.

Proizvođač lekova, koji je razvio i prodaje vakcinu sa nemačkim Biontekom, saopštio je u četvrtak da bi kad SAD iduće godine pređu na komercijalno, povećaju cenu vakcine po dozi na 110 do 130 dolara.

Analitičar kompanije Vels Fargo Mohit Bansal rekao je da bi novi raspon cena mogao doneti oko 2,5 do tri milijarde dolara godišnjeg prihoda američkoj farmaceutskoj korporaciji kad je reč o prodaji vakcina.

Fajzer je naveo da van SAD već ima ugovore o novim cenama za narednu godinu sa vladama na mnogim razvijenim tržištima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()