Gori Kurski region: Rusi tvrde da su zaustavili veliki ukrajinski napad

Gerasimov je rekao da je u napadu na Kursku oblast učestvovalo oko 1.000 ukrajinskih vojnika

07.08.2024. 17:52
  • Podeli:
ruskA VOJSKA UKRAJINA Russian Defense Ministry Press Service via AP TANJUG-6697c1d6989cb.webp Foto: Russian Defense Ministry Press Service via AP tANJUG

Napredovanje Oružanih snaga Ukrajine duboko u rusku teritoriju u pravcu Kurska je zaustavljeno, izjavio je danas načelnik Generalštaba Oružanih snaga Rusije general armije Valerij Gerasimov.

"Delovanjem jedinica koje pokrivaju državnu granicu zajedno sa graničnom stražom i jedinicama pojačanja, vazdušnim udarima, raketnim snagama i artiljerijskom vatrom zaustavljeno je napredovanje neprijatelja duboko u teritoriju u pravcu Kurska“, rekao je Gerasimov na sastanku kojim je predsedavao predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi RIA Novosti.

Gerasimov je rekao da je u napadu na Kursku oblast učestvovalo oko 1.000 ukrajinskih vojnika i da im je cilj bio da zauzmu deo Sudžanskog okruga.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage imale su oko 100 poginulih i 215 ranjenih pripadnika, a uništena su 54 oklopna vozila, uključujući sedam tenkova.

U ovom trenutku jedinice grupe Sever zajedno sa graničnim organima FSB Rusije nastavljaju da neutrališu ukrajinske snage u oblastima neposredno uz granicu.

Putin je prethodno rekao da je pokušaj prodora ukrajinskih snaga u Kursku oblast na rusko-ukrajinskog granici provokacija velikih razmera.

Ranije danas, Ministarstvo odbrane u Moskvi je saopštilo da je ruska vojska sprečila je prodor ukrajinskih snaga u Kurskoj oblasti,  posle ukrajinskog granatiranja te oblasti u kojem su povređene 24 osobe, uključujući šestoro dece.

Rusko ministarstvo je navelo da su "jedinice Oružanih snaga Ruske Federacije, zajedno sa graničnim 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()