Horor u Gazi: U masovnoj grobnici kod bolnice Al Šifa doktori sahranili 200 ljudi

Medicinskom osoblju bilo je potrebno skoro šest sati da pokopaju dve stotine tela

14.11.2023. 18:08
  • Podeli:
kan junis, bolnica, palestinci, izrael - AP Photo Fatima Shbair Tanjug-6553a565dc75d.webp Foto: AP Photo/Fatima Shbair/Tanjug

U masovnoj grobnici kod najveće bolnice Al Šifa u Pojasu Gaze sahranjeno je 200 tela, izjavio je danas doktor Adnan el Burš.

On je naveo da je medicinskom osoblju bilo potrebno skoro šest sati da sahrane 200 ljudi.

"Krenuli smo oko 8.30 ujutru i završili oko 15 časova po lokalnom vremenu", rekao je El Burš, prenosi BBC.

Prema njegovim rečima, tela su stajala danima dok nisu počela da se raspadaju, zbog čega je lekarima preostalo samo da iskopaju masovnu grobnicu.

"Nismo mogli da otvorimo prozore na zgradama zbog neprijatnog mirisa koji je dolazio iz dvorišta", rekao je palestinski doktor.

Ranije je iz Al Šife rečeno da je 179 osoba sahranjeno u masovnoj grobnici kod zgrade bolnice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()