I ovo se događa: Mladić koji je ubio ženu dok je šetala psa ne može u zatvor - nema mesta za njega

U početku je negirao da je nepažljivo vozio moto, a onda je priznao krivicu

21.09.2024. 22:45
  • Podeli:
britanska policija pixabay-64292faf79283.webp Foto: Pixabay

Tinejdžer Skafolder Fit koji je ubio ženu koja je šetala pasa na pešačkom prelazu dok je jurio na neosiguranom motoru neće služiti kaznu jer nema dovoljno prostora u zatvorima. 

Fit je imao 17 godina kada je jurio ka prelazu brzinom do 80 kilometara na sat na svojoj Jamahi 125CC po mokrim i oblačnim uslovima, preneo je Dejli mejl.

Svedoci koji su ga videli nekoliko trenutaka pre nego što je udario Lusi Mečin (55), izjavili su da je vozio kao "idiot". Mačin je zadobila "katastrofalnu" povredu glave i preminula u bolnici.

Fit, koji sada ima 18 godina, u početku je negirao da je izazvao smrt nepažljivom vožnjom, ali je promenio izjavu i priznao da je kriv.  Takođe, je priznao da je prouzrokovao smrt vozeći bez osiguranja.

Izričući mu kaznu od devet meseci, uslovno na dve godine, sudija Endrju Šo je rekao da, iako bi se moglo reći da je izazivanje nečije smrti neopreznom vožnjom toliko ozbiljno da je opravdana samo trenutna kazna zatvora, u slučaju nekog mladog kao što je on, to je suviše površna analiza.

"Moram da odmerim tvoje godine, stanje pretrpanosti u zatvorima i koliko bi dugo bi ostao ako bi bio poslat u instituciju za mlade prestupnike", rekao je sudija Šo.

On je rekao Fitu da nije vodio računa, da je bio previše samouveren i da je vozio brzinom koja je bila potpuno neprikladna za uslove.

Suprug Mačinove, Robert, rekao je da je njena smrt imala "brutalni efekat na njega i njihovog sina Džoa.

"Krivični i građanski slučaj oko iznenadne Lusine smrti i dalje nas opterećuje. Nisam ljut niti želim osvetu. Samo sam tužan", kazao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()