IDF: Hezbolah lansirao 210 raketa i 20 dronova u napadu na Izrael

Neki od projektila su presretnuti, dok su drugi pogodili mete

25.08.2024. 09:21
  • Podeli:
hezbolah, izrael, zazstave hezbolaha izraela, izraelska zastava - shutterstock-667dc812175dc.webp Foto: Shutterstock

Izraelska vojska (IDF) saopštila je da je u jutrošnjem napadu na sever Izraela libanska grupa Hezbolah lansirano oko 210 raketa i oko 20 dronova.  Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je proglasio vanredno stanje u sledećih 48 sati.

Neki od projektila su presretnuti, dok su drugi pogodili, uzrokujući štetu i povrede, prenosi Tajms of Izrael. 

Veliki broj raketa je pao na otvorene površine.

Libanska grupa Hezbolah jutros je saopštila da je izvela "prvu fazu" napada na Izrael kao odgovor na ubistvo visoko rangiranog komandanta te grupe Fuada Šukra prošlog meseca i da je pogodila 11 izraelskih vojnih lokacija.

Hezbolah je naveo da je ispaljeno više od 320 raketa i veliki broj dronova na ciljeve u severnom Izraelu.

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu izjavio je da je Izrael jutros otkrio pripreme Hezbolaha za napad na Izrael i da je u konsultaciji sa ministrom odbrane i načelnikom generalštaba vojsci naloženo da proaktivno deluje kako bi pretnje bile uklonjene. 

Izraelski ministar odbrane Joav Galant saopštio je da je proglasio vanredno stanje u sledećih 48 sati, a predstavnik izraelske vojske Danijel Hagari izjavio je da desetine izraelskih ratnih aviona napadaju ciljeve na jugu Libana.

Jordanska avio-kompanija obustavila letove za Bejrut

Jordanski avio-prevoznik "Rojal Jordan" obustavio je danas letove za Bejrut zbog "aktuelne situacije", javlja Rojters pozivajući se na jordansku državnu novinsku agenciju. "Rojal Jordan" nije precizirao koliko dugo će suspenzija letova biti na snazi.
 


    

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()