Imala je 117 godina: Preminula druga najstarija žena na svetu

Tacumijeva je proslavila 116. rođendan u aprilu

12.12.2023. 23:32
  • Podeli:
penzija penzioneri shutterstock_1086254576-64e72bc8ad5ce.webp Foto: Shutterstock

Druga najstarija žena na svetu Fusa Tacumi preminula je u 117. godini u staračkom domu u japanskoj prefekturi Osaki, saopštili su zvaničnici.

Tacumijeva, koja je bila najstarija osoba u Japanu, preminula je danas nakon što je pojela žele od pasulja, svoju omiljenu hranu, piše "Dejli mejl".

Zvaničnik grada Kašivara potvrdio je da je Tacumijeva preminula u Osaki.

Guverner Osake Hirofumi Jošimura uputio je poruku saučešća povodom smrti Tacumijeve.

Tacumijeva je proslavila 116. rođendan u aprilu. Ona je rođena 1907. godine i bila je udata za farmera iz Osake, sa kojim je imala troje dece. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()