Iran ispalio prvu seriju balističkih raketa na Izrael: Meta dronova Golanska visoravan

Takvim raketama potrebno je desetak minuta da stignu do teritorije Izraela

14.04.2024. 00:38
  • Podeli:
Tan2024-04-1400292344_2 iran tenzije AP PhotoVahid Salemi-661b094027e92.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Vahid Salemi

Vazdušno-kosmičke snage Irana ispalile su prvu seriju balističkih raketa na Izrael, javljaju iranski mediji. Balističke rakete ispaljene su na ciljeve "duboko na okupiranim teritorijama", javlja agencija IRNA.

Takvim raketama potrebno je desetak minuta da stignu do teritorije Izraela, za razliku od prethodno ispaljenih dronova kojima je potrebno i po nekoliko sati, prenosi CNN.

Iranske vlasti ranije su saopštile da su ispalile stotine dronova i desetine krstarećih raketa na Izrael, a očekuje se da će im biti potrebno nekoliko sati da stignu do izraelske teritorije. Izraelski izvori rekli su za Njujork tajms da su dronovi lansirani i sa teritorije Iraka u pravcu Izraela.

Dodali su da su očekivane mete Golanska visoravan i vojna baza u Negevu.

Izraelski vazdušni prostor zatvoren je zbog napada Irana, a ratni kabinet sastao se kako bi razgovarao o iranskom napadu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()