Izborna komisija Venecuele: Maduro pobedio na predsedničkim izborima

Opozicija se priprema da ospori rezultate koje je saopštila izborna komisija

29.07.2024. 09:13
  • Podeli:
maduro AP PhotoFernando Vergara tanjug-66a740b6d877c.webp Foto: AP PhotoFernando Vergara Tanjug

Dosadašnji predsednik Venecuele Nikolas Maduro pobedio je na predsedničkim izborima održanim u nedelju, pošto je osvojio 51 odsto glasova, dok je opozicioni kandidat Edmund Gonzales Urutia osvojio 44 odsto, saopštila je nacionalna izborna komisija na osnovu prebrojanih glasačkih listića sa 80 odsto biračkih mesta.

Opozicija se priprema da ospori rezultate koje je saopštila izborna komisija, prenosi AP.

Predstavnici opozicije izjavili su da podaci koje su prikupili od svojih predstavnika u 30 odsto biračkih centara pokazuju da je Gonzales pobedio Madura.

U Venecueli su juče održani predsednički izbori, a protivkandidati Maduru su bili predstavnik opozicije Edmundo Gonzales Urutia i još osam kandidata.

Maduru ćeovo biti treći predsednički mandat. On je na čelu Venecuele od 2013. godine.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()