Izrael: Civili iz severne Gaze moći će da se vrate kad prestane opasnost

Gotovo 85 odsto od 2,3 miliona stanovnika Pojasa Gaze raseljeno je iz svojih domova od 7. oktobra prošle godine

13.01.2024. 22:30
  • Podeli:
gaza un reuters-658b2f126a21a.webp Foto: Reuters

Izraelska vojska saopštila je danas da će razmotriti omogućavanje povratka palestinskih civila raseljenih iz severnog Pojasa Gaze kada bude smatrala da za njih nema opasnosti od borbenih dejstava.

Na pitanje o sudbini stotina hiljada evakuisanih civila iz severne Gaze, načelnik izraelskih oružanih snaga general-potpukovnik Herci Halevi rekao je da će vraćanje civila biti razmotreno kada ne bude opasnosti za stanovništvo, preneo je Rojters.

Gotovo 85 odsto od 2,3 miliona stanovnika Pojasa Gaze raseljeno je iz svojih domova od početka sukoba Izraela i Hamasa 7. oktobra, prema podacima Ujedinjenih nacija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()