Izrael izveo vazdušni napad na Tir: Sedam libanskih civila ubijeno, 17 povređeno

Dosad je u Libanu broj žrtava porastao na 2.672

28.10.2024. 17:20
  • Podeli:
liban grad tir AP PhotoMohammad Zaatari tanjug-6718c50257623.webp Foto: AP PhotoMohammad Zaatari Tanjug

Najmanje sedam ljudi ubijeno je danas, a 17 ih je povređeno u izraelskom vazdušnom napadu na stambenu zgradu u naselju Ramel u gradu Tir u južnom Libanu, saopštilo je libansko Ministarstvo zdravlja.

Libanska Nacionalna novinska agencija (NNA) javila je da su gradske vlasti Tira dobile prethodno dobile zahtev izraelske vojske da evakuišu neke ulice i mesta u gradu.

Broj poginulih od početka izraelskoh napada na Liban 8. oktobra prošle godine, prema saopštenju libanskog Ministarstva zdravlja, porastao je na 2.672 civila, dok je ranjeno 12.468 ljudi.

Kako je prenela libanska televizija Al Majadin, izraelska avijacija nastavlja da izvodi vazdušne napade na različita sela u dolini Beka i južnom Libanu.

U vazdušnim napadima na naselje Saraja u Nabatiji poginula je jedna osoba, a troje je povređeno, a uništene su kuće, stambene zgrade i prodavnice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()