Izrael najavljuje odmazdu: "Nema dodatnih pretnji iz Irana, ovaj napad će imati posledice"

Imamo planove i delovaćemo u vreme i na mestu koje izaberemo, istakao je Hagari

01.10.2024. 21:29
  • Podeli:
izraelska granična policija, izraelski policajci - 1 okt 2024 - foto Reuters-66fc4da8887a5.webp Foto: Reuters

Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je, nakon večerašnjeg raketnog napada Irana na Izrael, da trenutno nema dodatnih pretnji prema Izraelu iz Irana, što ukazuje da je raketni napad završen.

Stanovnici su nedavno obavešteni da mogu napustiti skloništa za sat vremena, prenosi Tajms of Izrael. 

"Tokom odbrane izveli smo dosta presretanja. Postoje određeni udari u centru i oblastima na jugu zemlje", rekao je Hagari.

Prema njegovim rečima, za sada nema informacija da je bilo žrtava.

Hagari je istakao da će Izrael odgovoriti na iranski raketni napad.

"Mi smo u pojačanoj pripravnosti, zaštitićemo građane Izraela. Ova (raketna) vatra će imati posledice. Imamo planove i delovaćemo u vreme i na mestu koje izaberemo", rekao je on.

Kako je prethodno javio izraelski Vojni radio, iz Irana je na Izrael večeras lansirano gotovo 200 raketa.

"Presreli smo veliki broj od 180 raketa koje je Iran lansirao"

Izraelske odbrambene snage (IDF) su saopštile da su presrele veliki broj od 180 balističkih raketa koje je Iran večeras  lansirao na Izrael. Izraelska protivvazdušna odbrana je bila je efikasna, naveo je IDF, a prenosi Tajms of Izrael.

SAD su, takođe, učestvovale u odbrani Izraela, otkrivanjem pretnje od Irana i presretanjem nekih raketa, navela je izraelska vojska. IDF je dodala da postoje "izolovani" udari u centralnom delu Izraela i još nekoliko udara u južnom delu Izraela.

Avioni Izraelskih vazduhoplovnih snaga, protivvazdušna odbrana i kontrola vazdušnog saobraćaja funkcionišu normalno, navedeno je u saopštenju.

I Uprava za javnu bezbednost Jordana saopštila je da je njena protivvazdušna odbrana presrela rakete i bespilotne letelice dok je Iran napadao Izrael.

"Kraljevsko jordansko vazduhoplovstvo i sistemi protivvazdušne odbrane odgovorili su na brojne rakete i dronove koji su ušli u jordanski vazdušni prostor", navela je jordanska Uprava za javnu bezbednost.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()