Izraelci dali prve rezultate istrage: Većina Palestinaca je ubijena ili povređena u stampedu

Hagari je istakao da detaljniju istragu toga incidenta sprovodi nezavisno i stručno telo koje će, kako je najavio, svoje nalaze objaviti narednih dana

03.03.2024. 13:00
  • Podeli:
masakr u gazi, izraelski napad na palestince koji su čekali humanitarnu pomoć, napad izraelske vojske - 29 feb 2024 - profimedia (1)-65e4553e709a9.webp Foto: Profimedia

Izraelska vojska je, na osnovu preliminarne istrage pogibije Palestinaca koji su čekali humanitarnu pomoć, utvrdila da izraelske snage nisu napale palestinske civile i da je većina njih poginula u stampedu, saopštio je danas portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari.

Hagari je naveo da je u preliminarnoj istrazi, u kojoj su prikupljene informacije od komandanata i snaga na terenu, utvrđeno da izraelska vojska nije izvršila napade na područje gde se nalazio konvoj humanitarne pomoći.

Hagari je istakao da detaljniju istragu toga incidenta sprovodi nezavisno i stručno telo koje će, kako je najavio, svoje nalaze objaviti narednih dana.  
"Većina Palestinaca je ubijena ili povređena u stampedu", naveo je Hagari, preneo je Rojters.

Hagari tvrdi da je izraelska vojska ispalila nekoliko pucnjeva upozorenja da bi rasterala stampedo, a da je zatim nekoliko Palestinaca prišlo izraelskim snagama nakon što su one počele da se povlače.

Foto: Profimedia

Hagari je naveo da su ti Palestinci predstavljali neposrednu pretnju za izraelske snage koje su, kako je istakao, odgovorile napadom na nekoliko pojedinaca.

Više od 100 osoba je stradalo, a više od 700 je povređeno u četvrtak u pucnjavi izraelske vojske na Palestince koji su čekali u redu za hranu jugozapadno od grada Gaze, tvrdi palestinska militantna grupa Hamas.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()