Izraelska vojska: Većina talaca koje drži Hamas je živa

Nije poznat tačan broj talaca koje drži Hamas.

20.10.2023. 13:14
  • Podeli:
Tan2023-10-2006262520_5 izrael hamas Darryl DyckThe Canadian Press via AP-653261047563f.webp Foto: Tanjug/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Izraelska vojska saopštila je danas da je živa većina talaca koje Hamas drži u Gazi.

Izraelske odbrambene snage (IDF) objavile su nove informacije o statusu talaca i nestalih osoba koje je Hamas odveo u Pojas Gaze iz južnog Izraela nakon što je napao to područje 7. oktobra, javio je Si-En-En (CNN).

IDF je naveo da je više od 20 talaca mlađe od 18 godina, dok je njih od 10 do 20 starije od 60 godina. Nije poznat tačan broj talaca koje drži Hamas.

IDF je saopštio da je broj nestalih između 100 i 200 ljudi, dok je portparol Hamasovog vojnog krila, Brigada Al Kasam, rekao u video izjavi u ponedeljak da je broj talaca između 200 i 250.

Portparol Abu Obaida rekao je da Brigade Al-Kasam drže oko 200 talaca, dok ostale drže druge militantne formacije u Gazi.

Obaida je naveo da ne može da se utvrdi tačan broj talaca zbog stalnog izraelskog bombardovanja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()