Jak zemljotres pogodio Italiju, treslo se i u Hrvatskoj

Za sada nema izveštaja o eventulanim žrtvama i materijalnoj šteti

09.11.2022. 08:33
  • Podeli:
zemljotres potres shutterstock.jpg Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 5,7 stepeni Rihterove skale pogodio je jutros jadransku obalu kod italijanskog grada Riminija, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar zemljotresa bio u moru na dubini od 10 kilometara i oko 64 kilometara istočno od Riminija, naveo je EMSC, a preneo Rojters.

Za sada nema izveštaja o eventulanim žrtvama i materijalnoj šteti, a stručne službe proveravaju stabilnost građevina.

Zabeleženo je i više naknadnih podrhtavanja tla. Zemljotres se osetio širom Jadrana, kao i u skoro čitavoj Hrvatskoj, posebno u priobalju. 

"Danas, 9. novembra 2022. u 7 sati i 7 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabeležili su vrlo jak potres sa epicentrom u moru u blizini Riminija. Magnituda potresa iznosila je 5,7 prema Rihteru. Potres se osetio širom Hrvatske", saopštila je Seizmološka služba HR.

Potres se osetio i u Sloveniji, i u Bosni i Hercegovini.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()