Japanci prenose izveštaje sa terena: Oko 2.000 vojnika iz Severne Koreje premešteno blizu Ukrajine

Severna Koreja je negirala optužbe, tvrdeći da su to neutemeljene glasine

24.10.2024. 16:44
  • Podeli:
kim džong un - 7 mart 2024 - profimedia-65e969b951b10.webp Foto: Profimedia

Oko 2.000 vojnika iz Severne Koreje premešteno je u zapadnu Rusiju, u blizini ukrajinske granice, tvrdi vojni izvor iz Ukrajine za japansku agenciju Kjodo. 

Američka vlada objavila je ranije da je najmanje 3.000 vojnika iz Severne Koreje poslato u Rusiju početkom ovog meseca zbog obuke na vojnim bazama u istočnom delu zemlje.

Ukrajinske vlasti identifikovale su kretanje severnokorejskih vojnika putem satelitskih snimaka, presretnutih komunikacija i obaveštajnih informacija iz ruske vojske.

Severna Koreja je negirala je te optužbe, tvrdeći da su to "neutemeljene glasine".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()