Kao u nekom vicu: Hamburška policija u poteri za dečakom, a sve zbog igračke

Ujutro su policajci dobili informaciju o pretnji upotrebom oružja među učenicima škole

10.09.2024. 09:03
  • Podeli:
hamburg aerodrom tanjuga ap-6547850203c11.webp Foto: Tanjug/Ap/Bodo Marks

Hamburška policija tragala je za naoružanim kriminalcem za kojeg se ispostavilo da je učenik sa pištoljem igračkom, saopštila je danas pres služba gradske policije.

Ujutro su policajci dobili informaciju o pretnji upotrebom oružja među učenicima škole koja se nalazi u jednom od kvartova Hamburga. 

Veliki kontingent policije stigao je na lice mesta, gde je utvrđeno da je došlo do sukoba između učenika. Oni su se u međuvremenu pomirili, ali se jedan od dečaka kasnije vratio u školu sa, kako se pretpostavljalo, vatrenim oružjem za pojasom.

Hitne službe su pretražile obrazovnu ustanovu, ali nisu uspele da pronađu tinejdžera i u poteru su poslate brojne ekipe patrolnih automobila, civilni istražitelji i policijski helikopter "Libelle".

"Proverena je kućna adresa 16-godišnjaka u Hamburgu. Uključena je i Komanda za specijalne operacije Uprave državne kriminalističke policije (LKA 24). Međutim, tinejdžer u tom trenutku nije bio u stanu", navodi se u saopštenju.

Kasnije je dečak sam došao do kuće gde je priveden, a u njegovoj torbi pronađen je pištolj igračka. 

Maloletnik je pušten iz pritvora zbog nepostojanja osnova za pritvor. Nadležno odeljenje za maloletnike u regionu Altona sprovodi dalje istrage.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()