Kijev i Moskva potvrdili: Razmenjeno 95 zarobljenika, posrednik UAE

Od početka rata, u februaru 2022. godine, Rusija i Ukrajina izvršile su nekoliko razmena zarobljenika

17.07.2024. 15:38
  • Podeli:
ukrajinski zarobljenici x@OlgaPatl-6697c8dfcbd3b.webp Foto: x@OlgaPatl

Rusija i Ukrajina razmenile su po 95 ratnih zarobljenika sa obe strane nakon što su Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) delovali kao posrednik, saopštilo je danas rusko Ministarstvo odbrane.

Ministarstvo odbrane Rusije je u saopštenju u aplikaciji za razmenu poruka Telegram saopštilo da će ruski vojnici biti podvrgnuti lekarskim pregledima u Moskvi, preneo je Rojters.

Ministarstvo je navelo "humanitarno posredovanje" UAE.

I predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potvrdio je da je danas razmenjeno po 95 ukrajinskih i ruskih zarobljenika.    

Od početka rata, u februaru 2022. godine, Rusija i Ukrajina izvršile su nekoliko razmena zarobljenika.

U prethodnoj razmeni, koja se dogodila pre mesec dana, koju su takođe omogućili UAE, Rusija i Ukrajina razmenile su po 90 zatvorenika.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()