Kirbi: Ostinovi lekari misle da bi mu mogla biti potrebna dodatna nega

Ostin je i dalje hospitalizovan i u dobrom je stanju

14.01.2024. 18:22
  • Podeli:
Lojd Ostin_Tanjug AP-640722dba234e.webp Foto: Tanjug/AP

Portparol Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džon Kirbi izjavio je danas da lekari ministra odbrane SAD Lojda Ostina misle da bi mu i dalje mogla biti potrebna dodatna nega.

"Videćemo, znate, kada će moći da bude pušten, ali očigledno i dalje smatraju da će mu možda biti potrebna dodatna nega... deo toga je samo fizikalna terapija“, rekao je Kirbi za CBS, preneo je Rojters.

Kirbi je rekao da "postoji rutinska redovna komunikacija" između predsednika SAD Džozefa Bajdena i Ostina i da je ministar "aktivno uključen i da se angažuje" iz bolnice.

Ostin je i dalje hospitalizovan i u dobrom je stanju, saopštio je u subotu Pentagon, dodajući da još ne zna precizno kada će biti otpušten iz bolnice.

Ostin (70) primljen je u Nacionalni vojni medicinski centar Volter Rid u Merilendu 22. decembra radi lečenja raka prostate.

On se vratio u bolnicu 1. januara zbog komplikacija koje je izazvala  infekcija urinarnog trakta i od tada se nalazi tamo.
Bajden je izjavio u petak je da je ministar odbrane Lojd Ostin trebalo da ga obavesti o svojoj bolesti, zbog koje se nalazi u bolnici, ali je naglasio da i dalje ima poverenje u šefa Pentagona.

Bajden je, na pitanje da li je Ostin napravio grešku u proceni, jer ga nije obavestio o svojoj bolesti, odgovorio potvrdno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()