Lavrov: Visok rizik da palestinsko-izraelski sukob preraste u regionalni

Šef ruske diplomatije je ocenio da iransko rukovodstvo zauzima prilično odgovoran, uravnotežen stav

19.10.2023. 09:29
  • Podeli:
Tan2023-10-1907342174_8 sergej lavrov Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP-6530dac1617f8.webp Foto: Tanjug/Russian Foreign Ministry Press Service telegram channel via AP

Rizik da palestinsko-izraelski sukob eskalira u regionalni je prilično visok, a Rusija smatra provokativnim pokušaje da se za sve okrivi Iran, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

"Što se tiče pojasa Gaze, rizik da ova kriza eskalira u sukob u celom regionu je prilično ozbiljan", rekao je Lavrov novinarima u Pjongjangu, tokom posete Severnoj Koreji, prenosi RIA Novosti.

Šef ruske diplomatije je ocenio da iransko rukovodstvo zauzima prilično odgovoran, uravnotežen stav i poziva na sprečavanje širenja ovog sukoba na ceo region i susedne zemlje".

"Uočavamo pokušaje da se za sve okrivi Iran i smatramo ih prilično provokativnim", rekao je Lavrov.

U autorskom tekstu za ruski dnevni list "Izvestija", i zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev ocenjuje da izraelsko-palestinski sukob može da preraste u regionalni sukob širokih razmera, pa čak i u globalni rat, navodi TASS.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()