Le Pen: Spremni smo da preuzmemo vlast ako nam Francuzi daju poverenje

Makron je nakon poraza na izborima za EP raspustio francuski parlament

10.06.2024. 09:08
  • Podeli:
le pen AP PhotoLewis Joly tanjug-6666a64006613.webp Foto: AP PhotoLewis Joly Tanjug

Liderka francuske krajnje desnice Marin le Pen pozdravila je odluku predsednika Emanuela Makrona da se u toj zemlji održe novi parlamentarni izbori, nakon što je njegova stranka Preporod doživela poraz na izborima za Evropski parlament.

"Spremni smo da preuzmemo vlast ako nam Francuzi daju poverenje na predstojećim nacionalnim izborima", rekla je Le Pen, a prenosi Rojters.

Makron je sinoć, nakon preliminarnih rezultata izbora za Evropski parlament, na kojima je njegova stranka ''Preporod'' pretrpela poraz od krajnje desne stranke "Nacionalno okupljanje" Marin Le Pen, objavio da raspušta vladu te zemlje i najavio parlamentarne izbore za 30. jun i 7. jul.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()