Masakr na Sardiniji: Ubio ženu, ćerku i sina, ranio više ljudi - pa izvršio samoubistvo

Intervenisalo je 118 vozila hitne pomoći, policije i karabinjera koji rekonstruišu dinamiku incidenta.

25.09.2024. 15:28
  • Podeli:
italijanska policija karabinjeri pixabay-1667758313499.webp Foto: Pixabay

Roberto Gleboni, 52-godišnji radnik iz grada Nauro na Sardiniji pucao je na članove svoje porodice i komšije, usmrtivši suprugu i ćerku, dok je jedan od dvojice njegovih sinova preminuo od posledica ranjavanja. Nakon krvavog pita, Gleboni je izvrio samoubistvo.

Pored njegove žene Đuzi Maseti (43) i ćerke Martine (26), Gleboni je pucao i na svoju majku, dvojicu sinova (9 i 14), kao i na komšije koje su dotrčale nakon što su čule pucnje.

Jedan od dvojice sinova je u bolnici podlegao ranama, ali zasad nije poznato koji.

Najteže povrede zadobio je komšija Paolo Sana, dok je njegova supruga lakše povređena, prenosi italijanska Stampa. Izvršilac masakra je zatim otišao u kuću svoje majke i pucao u nju, teško je ranivši u glavu, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Intervenisalo je 118 vozila hitne pomoći, policije i karabinjera koji rekonstruišu dinamiku incidenta.

Gleboni je bio zaljubljenik u oružje, a poluautomatski pištolj iz kojeg je pucao posedovao je za sportsku upotrebu, navodi italijanski list.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()