Ministarstvo zdravlja u Gazi: Broj mrtvih premašio 27.500

Izrael je ranije saopštio da je ubio oko 10.000 pripadnika Hamasa u borbama u Gazi

06.02.2024. 15:26
  • Podeli:
gaza_anadolija 5 -65b11684c6e51.webp Foto: Anadolija

Najmanje 27.585 Palestinaca je ubijeno, a 66.978 ranjeno u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra, saopštilo je ministarstvo zdravlja Gaze.

Izraelske  snage počinile su 12 masakra nad nedužnim porodicama u pojasu Gaze, ubivši skoro 107 ljudi i ranivši preko 143 u poslednja 24 sata, navodi palestinsko ministarstvo, kako prenosi agencija WAFA. 

"Hiljade civila i dalje se vode kao nestali ispod ruševina, jer okupacione snage blokiraju pristup ekipama hitne pomoći i timovima civilne odbrane da pokušaju da dođu do njih", navodi se u saopštenju. 

Izrael je ranije saopštio da je ubio oko 10.000 pripadnika Hamasa u borbama u Gazi, pored oko 1.000 ubijenih u Izraelu nakon invazije i napada Hamasa  7. oktobra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()