Ministarstvo zdravlja u Palestini: Dronom pogođena najveća bolnica u Pojasu Gaze

Na konferenciji za medije zatražena međunarodna zaštita za vozila hitne pomoći koja su prethodno pogođena u blizini bolnice

03.11.2023. 18:12
  • Podeli:
gaza, bolnica al šifa, napad na bolnicu al šifa, 3 nov 2023 - foto Profimedia-654527a693abd.webp Foto: Profimedia

Zdravstveni radnici i zvaničnici Gaze rekli da su izraelske snage napale konvoj hitne pomoći koji je napuštao bolnicu Al Šifa. Ministarstvo zdravlja u Gazi, koje kontroliše Hamas, saopštilo je da je mnogo Palestinaca ubijeno u izraelskom napadu na konvoj hitne pomoći koji je prevozio najteže ranjene pacijente.

Iz bolnice Al Šifa su na konferenciji za medije zatražili međunarodnu zaštitu za vozila hitne pomoći koja su prethodno pogođena u blizini bolnice.

Portparol ministarstva zdravlja u Gazi Ašraf el Kudra rekao je da se u vozilima nalazilo između 15 i 20 teško ranjenih pacijenata koje je trebalo prebaciti na prelaz Rafa na granici sa Egiptom.

"Informisali smo Crveni krst i Crveni polumesec. Obavestili smo ceo svet", naveo je Al Kudra.

U najvećoj bolnici u Pojasu Gaze nalazi se više od 5.000 pacijenata i desetine hiljada raseljenih ljudi.

Kako je javila Al Džazira, glavni ulaz u bolnicu Al Šifa pogođen je bespilotnom letelicom, a u izveštaju se takođe dodaje da ima stradalih i ranjenih.

Izraelska vojska je saopštila da proverava izveštaj.

Istovremeno, francusko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su u izraelskom napadu na Gazu pogođeni Francuski institut i redakcija agencije AFP, ali da nema izveštaja o povređenima.

Ministarstvo je zatražilo od izraelskih vlasti da "odmah" ponude "razumljive" razloge za napad.

AFP je na društvenoj mreži X objavio da su kancelarije agencije teško oštećene u granatiranju izraelske vojske u četvrtak.

Niko od osoblja sa punim ili skraćenim radnim vremenom nije bio u kancelarijama u vreme udara. Svi su evakuisani na jug Pojasa Gaze 13. oktobra.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()