Na Kubi 70 odsto potrošača dobilo električnu energiju

Na Kubi se triput zaredom urušio kompletan energetski sistem

22.10.2024. 21:02
  • Podeli:
kuba nestanak struje AP PhotoRamon Espinosa tanjug (3)-6717f6539dd98.webp Foto: AP PhotoRamon Espinosa Tanjug

Na Kubi je 70 odsto potrošača danas dobilo električnu energiju nakon što je snabdevanje strujom u toj zemlji potpuno obustavljeno zbog kvara termoelektrane u Matanzasu, saopštilo je kubansko ministarstvo energetike i rudarstva.

U saopštenju objavljenom na platformi X navodi se da se nastavlja osposobljavanje elektroenergetskog sistema.

Iz ruske ambasade u Havani rekli su danas za RIA Novosti da ruska strana trenutno radi na pitanju pružanja pomoći Kubi u vezi sa kolapsom energetskog sistema.

Kubanske vlasti saopštile su u petak da je kvar kubanske termoelektrane "Antonio Giteras" u Matanzasu doveo do potpunog gašenja elektroenergetskog sistema u zemlji. 

Radovi na remontu tokom vikenda nisu doneli rezultate - ponovo je prekinuto delimično napajanje strujom koje je bilo obnovljeno.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()