Nadbiskup Njujorške nadbiskupije uputio pozdrave predsedniku Vučiću i patrijarhu Porfiriju

Izražena je otvorenost i spremnost Generalnog konzulata u Njujorku da sarađuje sa Dolanom i drugim predstavnicima Rimokatoličke crkve

14.03.2024. 22:15
  • Podeli:
vladimir božović, timoti dolan - foto Tanjug Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku-65f365549672f.webp Foto: Tanjug/Generalni konzulat Republike Srbije u Njujorku

Generalni konzul Srbije Vladimir Božović sastao se danas sa nadbiskupom Njujorkše nadbiskupije Timotijem Dolanom kome je preneo srdačne pozdrave predsednika Srbije Aleksandra Vučića i patrijarha Portfirija, a tokom razgovora ga je upoznao i sa statusom Srbije kao multikonfesionalne zemlje, gde Rimokatolička crkva uživa status tradicionalne crkve. 

Kako je saopšteno iz Generalnog konzulata, Božović je naveo da ga je patrijarh Porfirije, tokom nedavne posete Njujorku, zamolio da prenese pozdrave i najlepše želje nadbiskupu Dolanu, "kao odraz dobrih odnosa između dve verske zajednice".

"Nadbiskup Dolan izrazio je zahvalnost na pozdravima i zamolio da se njegove najlepše želje proslede predsedniku Aleksandru Vučiću i patrijarhu Porfiriju i ponovio spremnost za nastavak kontakata i saradnje u promovisanju zajedničkih hrišćanskih vrednosti", navodi se u saopštenju.

Božović je istakao otvorenost i spremnost Generalnog konzulata u Njujorku da sarađuje sa nadbiskupom Dolanom i drugim predstavnicima Rimokatoličke crkve iz jurisdikcionog područja Konzulata.

"Takva saradnja bila bi zasnovana na odličnim odnosima Srbije sa Svetom Stolicom i bratskom dijalogu između SPC i Rimokatoličke crkve", rekao je Božović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()