Najveća bolnica u Gazi pod kontrolom izraelskih snaga

Lekar u bolnici Kaled Abu Samra rekao je da su dobili upozorenje 30 minuta pre nego što je izraelska operacija u bolničkom kompleksu počela danas rano ujutru.

15.11.2023. 17:25
  • Podeli:
izrael reuters (5)-6554f0c4dce64.webp Foto: Reuters

Palestinska militantna grupa Hamas tvrdi da je najveća bolnica u Gazi Al Šifa sada pod kontrolom izraelskih snaga.

Izraelske odbrambene snage (IDF) pokrenule su napad na Al Šifu danas rano nakon što su optužile Hamas da deluje iz tunela ispod ogromnog bolničkog kompleksa, što su pomenuta militantna grupa i bolnički zvaničnici više puta oštro demantovali, preneo je Si-En-En .

"Izraelsku okupaciju smatramo potpuno odgovornom za živote i bezbednost medicinskog osoblja, ranjenih, bolesnih, prevremeno rođene dece i raseljenih", saopštila je kancelarija za medije Hamasa.

Lekar u bolnici Kaled Abu Samra rekao je da su dobili upozorenje 30 minuta pre nego što je izraelska operacija u bolničkom kompleksu počela danas rano ujutru.

"Zamolili su nas da se držimo dalje od prozora i balkona, a sada čujemo oklopna vozila, koja su veoma blizu ulaza u kompleks“, naveo je.

Novinar u bolnici Kader Al Zanun istakao je danas ujutro da su izraelski tenkovi i vojna vozila u dvorištu bolnice.

Dodao je da izraelski vojnici "u zgradama i odeljenjima sprovode operacije pretrage usred intenzivne pucnjave unutar bolnice, kao i da "koriste megafone da traže od mladića u bolnici da dignu ruke, izađu i predaju se”.

Portparol izraelske vojske Peter Lerner rekao je da je IDF obavestio bolničke administratore, pacijente i civile da pronađu zaklone.

"Nameravamo da sprovedemo vojnu operaciju kako bismo napravili razliku između civila i terorista", rekao je portparol.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()