Napad ogromnih razmera: Izrael uništio nekoliko stotina raketnih bacača Hezbolaha na jugu Libana

Izraelski ministar odbrane Joav Galan izjavio je da će Izrael nastaviti vojnu akciju protiv Hezbolaha

20.09.2024. 08:43
  • Podeli:
liban, izraelski vazdušni napad izraela, 19 sept 2024 - profimedia-0909878885-66ed117fba5c2.webp Foto: Profimedia

Izraelski borbeni avioni gađali su sinoć ciljeve Hezbolaha u južnom Libanu, pogodivši nekoliko stotina raketnih bacača na kojima je bilo oko 1.000 lansirnih cevi, saopštila je vojska.

Izrael je gađao jug Libana desetinama projektila, rekla su tri libanska bezbednosna izvora, a prenosi Rojters. Za sada nema izveštaja o žrtvama.

"Izraelska vojska (IDF) će nastaviti da deluje na degradiranju infrastrukture i sposobnosti terorističke organizacije Hezbolah kako bi odbranila državu Izrael", navedeno je u saopštenju IDF.

Ovaj izraelski napad usledio je nakon posle ranije ove nedelje koji su Liban i Hezbolah pripisali Izraelu, kada su eksplodirali voki-tokiji i pejdžeri koje su koristili pripadnici Hezbolaha, a u kojima je ubijeno 37 osoba i ranjeno oko 3.000 u Libanu.

Izraelski ministar odbrane Joav Galan izjavio je da će Izrael nastaviti vojnu akciju protiv Hezbolaha. Hezbolah je, u znak podrške Hamasu nakon početka sukoba u Pojasu Gaze 7. oktobra prošle godine, počeo da ispaljuje rakete na severni Izrael.

Izrael i Hezbolah od tada svakodnevno razmenjuju vatru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()