Napadi iz Libana sve češći: U raketnim udarima Hezbolaha na sever Izraela ranjeno devet osoba

Izraelske odbrambene snage su saopštile da je ispaljeno oko 55 raketa, uključujući 20 na području Haife

19.10.2024. 12:36
  • Podeli:
Tan2024-09-2311171970_1 napad na liban AP PhotoHussein Malla-66f1373a5245e.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Najmanje devet osoba je ranjeno u jutrošnjem napadu Hezbolaha na oblast Haifu i Zapadnu Galileju na severu Izraela. U direktnom raketnom udaru na kuću u Kirijat Ati, jedan 28-godišnjak je pogođen gelerima, saopštila je izraelska Hitna pomoć, preneo je Tajms of Izrael.

Hitna pomoć je saopštila da je na licu mesta zbrinula i muškarca i ženu u 40-im godinama koji su lakše povređeni u eksploziji. Pet osoba je zbrinuto zbog akutne anksioznosti, dodala je Hitna pomoć.

U odvojenom raketnom napadu na put u Zapadnoj Galileji, kako je navela Hitna pomoć, ranjene su četiri osobe, uključujući muškarca od 30-ak godina starosti koji je pogođen gelerom i tri osobe koje su lakše povređene u eksploziji.

Izraelske odbrambene snage su saopštile da je ispaljeno oko 55 raketa, uključujući 20 na području Haife. 

Hezbolah je preuzeo odgovornost za taj napad.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()