Ne mogu dalje od bodljikave žice: Stotine meksičkih migranata zaglavljeno pred američkom granicom

Među migrantima koji su uspeli proći kroz bodljikavu žicu su i roditelji s decom.

19.09.2023. 10:28
  • Podeli:
AA-20230919-32185378-32185363-MEKSIKO_STOTINE_MIGRANATA_STIGLO_NA_AMERICKU_GRANICU_TRAZECI_AZIL-65095b3dc26ce.webp Foto: Andolija

Stotine migranata stiglo je u ponedeljak na američko-meksičku granicu, u gradu Huarez, kako bi tražili azil, javlja Anadolu.

Teksaška nacionalna garda intervenisala je u ponedeljak na granici u Huarezu. 

Uprkos naporima Nacionalne garde Texasa, meksički migranti su uspeli da pređu na područje izvan nadležnosti nacionalne garde, a njihove slučajeve i zahteve za azil obradiće američka granična policija.

Među migrantima koji su uspeli proći kroz bodljikavu žicu su i roditelji s decom.

Od subote se stotine migranata okuplja u Huarezu, duž graničnog zida u nadi da će se predati pripadnicima američke granične patrole i podneti zahtev za azil.

Ciudad Huarez je najnaseljeniji grad u severnoj meksičkoj državi Čiuaua, u kojem živi 1,6 miliona ljudi. 

Grad je poslednjih meseci svedočio masovnom prilivu migranata.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()