'Ne napuštajte skloništa': Novi raketni napad na Kijev i Harkov

Svedoci agencije su rekli da su čuli nekoliko talasa eksplozija u Kijevu i oko grada

23.01.2024. 08:07
  • Podeli:
kijev reuters-64630cb13207e.webp Foto: Reuters

Rusija je izvela raketne udare na Kijev i drugi po veličini grad u Ukrajini, Harkov, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici.

"Eksplozije u gradu! Detalji kasnije. Ne napuštajte skloništa", napisao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu.

Sergej Popko, šef vojne administracije regiona saopštio je da su sistemi protivvazdušne odbrane angažovani na odbijanju ruskog raketnog napada.

Popko je naveo da se kao posledica napada zapalilo nekoliko automobila u kijevskom okrugu Svjatošin, zapadno od centra prestonice, prenosi Rojters.

Svedoci agencije su rekli da su čuli nekoliko talasa eksplozija u Kijevu i oko grada.

Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov objavio je na Telegramu da je Rusija izvršila udar i na taj grad.

"Ponovo gađaju Harkov, već je bilo nekoliko eksplozija“, naveo je Terehov.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()