Nemačka se sprema za nove izbore: Otkriveno ko će biti novi kandidati CDU/CSU za kancelara

Pitanje kancelara je rešeno

17.09.2024. 12:43
  • Podeli:
fridrih merc cdu csu profimedia-66e95ce9a4e63.webp Foto: Profimedia

Predsednik Hrišćansko-demokratske unije (CDU) Friedrih Merc biće kandidat demohrišćanske Unije (CDU/CSU) za kancelara Nemačke na parlamentarnim izborima 2025. godine.

"Pitanje kancelara je rešeno - to će biti Fridrih Merc", rekao je lider CSU Markus Zeder na zajedničkoj konferenciji za medije sa Mercom nakon sastanka.

Zeder je dodao da je podržao ovu odluku demohrišćana.

On je poručio da se neće ponoviti 2021. godina kada je bilo sporenja između CDU i CSU, što je naškodilo tadašnjem kandidatu Unije za kancelara Arminu Lašetu.

Zeder je potvrdio da Merc ima njegovu stopostotnu podršku.

Merc se zahvalio na podršci koalicije rekavši da je Unija poslednja narodna stranka na demokratskom centru, prenosi Bild.

 "Imamo veliku odgovornost", rekao je lider CDU.

On je rekao da su razgovori o izboru kandidata dugo trajali i da nisu uvek bili jednostavni, ali da njegova kandidatura predstavlja zajedničku odluku rukovodstva dve stranke.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()