Nemačka spremna da prihvati ruske dezertere

"Svako ko se hrabro suprotstavi Putinovom režimu i samim tim sebe dovodi u najveću opasnost, može da podnese zahtev za azil u Nemačkoj", rekla je Fezer

22.09.2022. 18:05
  • Podeli:
berlin-protest-protiv-rata-u-ukrajini-profimedia.jpg

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fezer izjavila je da je njena zemlja spremna da prihvati ruske dezertere pod određenim uslovima.

"Po pravilu, dezerteri kojima preti ozbiljna represija dobijaju međunarodnu zaštitu u Nemačkoj“, rekla je Fezer za „Frankfurter algemajne zontagscajtung“.

Ona je dodala da „svako ko se hrabro suprotstavi Putinovom režimu i samim tim sebe dovodi u najveću opasnost, može da podnese zahtev za azil u Nemačkoj zbog političkog progona“.

Nemačka ministarka je kazala da Putin sopstvene vojnike šalje u ubilački rat protiv ukrajinskog civilnog stanovništva.

Praksa donošenja odluka Savezne službe za migracije i izbeglice je već prilagođena u skladu s tim. Međutim, davanje azila je odluka od slučaja do slučaja, što uključuje i bezbednosnu proveru, objasnila je Fezer.

Ona je podsetila da Nemačka već mesecima prima kritičare ruskog režima koji su proganjani i kojima se preti.

"U ovom brzom i nebirokratskom procesu, zajedno sa Federalnim ministarstvom spoljnih poslova, već smo omogućili da bude primljeno 438 ljudi“, rekla je Fezer.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()