Neverovatna cifra i to u milionima: Bajden obelodanio koliko je dobio donacija za kampanju

Više od 520.000 donatora dalo je više od 926.000 priloga u poslednjem kvartalu

15.01.2024. 15:18
  • Podeli:
profimedia-0785487656 džozef bajden-649bd102e9557.webp Foto: Profimedia

Podstaknuti uspešnim decembarskim akcijama prikupljanja sredstava u trenutku kada je politička pažnja Amerikanaca bila fokusirana na početak predizbornih aktivnosti republikanca uoči ovogodišnjih predsedničkih izbora, predsednik SAD Džozef Bajden i Nacionalni komitet Demokratske stranke objavili su danas da su u poslednja tri meseca prošle godine prikupili više od 97 miliona dolara.

Kako su naveli u periodu od aprila do decembra 2023. godine prikupljeno je oko 235 miliona dolara, a prošla godina završena je sa 117 miliona dolara u gotovini što je, kako se navodi, najveći ukupan iznos koji je prikupio bilo koji demokratski kandidat do ovog trenutka, prenosi AP.

Više od 520.000 donatora dalo je više od 926.000 priloga u poslednjem kvartalu, navodi se u saopštenju Džuli Čavez Rodrigez, menadžerke Bajdenove kampanje za reizbor.

"Ova istorijska akcija, koju pokreće snažan i rastući entuzijazam građana, šalje jasnu poruku. Naša demokratija i teško izborena osnovna prava i slobode su na kocki 2024. godine, a ovi brojevi dokazuju da američki narod zna koliko veliki su ulozi", ukazala je menadžerka Bajdenove kampanje.

Aktuelni predsednik SAD je u centar svoje kandidature za reizbor stavio odbranu demokratije i više puta je označio Donalda Trampa i njegov pokret "Učinimo Ameriku ponovo velikom" kao strašnu pretnju celoj naciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()