Njujork uvodi bezbednosne mere u metrou zbog velikog broja nasilnih incidenata

Kritičari mera tvrde da bi one mogle da dovedu do rasne diskriminacije i kršenja privatnosti građana

06.03.2024. 22:30
  • Podeli:
erik adams, njujorška metro stanica u 42-oj ulici, 22 sept 2023 - profimedia-65e862febb551.webp Foto: Profimedia

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams saopštio je danas da će gradske vlasti, usled niza nasilnih incidenata, uvesti nasumičnu proveru torba putnika u metrou.

Dodao je da će na metro stanicama i na peronima biti pojačano prisustvo policajaca.

"Znamo da se ljudi osećaju nesigurno. Ja razgovaram sa vozačima i oni mi kažu: 'Eriče, ništa nas ne čini sigurnijim od policajca koji šeta na stanici ili kroz voz'. To je ono što želimo od naših policajaca", rekao je Adams na konferenciji za medije, prenosi Foks njuz.

Američka televizija, međutim, navodi da su pojedini vozači izrazili zabrinutost zbog novih mera, rekavši da bi one mogle da dovedu do rasne diskriminacije i kršenja privatnosti građana.

Adams je nove mere najavio nakon nasilnih incidenata u njujorškom metrou koji su se dogodili poslednjih dana.

U utorak uveče, stanovnik Aper Ist Sajda rekao je da ga je vozač napao na metro stanici na 2. aveniji, a ranije ove nedelje drugi muškarac je rekao da je čekao prevoz kada mu je prišla osoba koja ga je gurnula na šine.

Pored toga, njujorški metro je u poslednje vreme bio i mesto ozbiljnijih incidenata, poput pucnjava i tuča koje su imale smrtni ishod.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()