Nova kampanja princa Vilijama: Trajaće pet godina, a sve zbog princeze Dajane

Princeza Dajana je princa Vilijama, dok je bio dete, vodila da vidi dobrotvorne organizacije za pomoć beskućnicima.

26.06.2023. 09:07
  • Podeli:
Princ Vilijam_Prince William_Foto Profimedia-6447cb97aa1b4.webp Foto: Profimedia

Britanski princ Vilijam pokreće veliku petogodišnju kampanju za suzbijanje beskućništva, za koje kaže da ne bi trebalo da postoji u "modernom i progresivnom društvu".

Dobrotvorna fondacija princa od Velsa ulaže oko 3,5 miliona evra početnih sredstava da bi pomogla u suzbijanju beskućništva, objavio je Bi-Bi-Si (BBC).

Šest lokacija širom Velike Britanije biće korišćeno za testiranje ideja za smanjenje broja beskućnika.

"Svako treba da ima siguran dom i da se prema njemu postupa dostojanstveno", rekao je princ Vilijam.

Princeza Dajana je princa Vilijama, dok je bio dete, odvela da vidi dobrotvorne organizacije za pomoć beskućnicima. 

U Velikoj Britaniji trenutno ima više od 300.000 ljudi bez krova nad glavom, što uključuje i one u hostelima i privremenom smeštaju, one koji žive u automobilima i na ulici.

Princ Vilijam je nedavno otvorio projekat pristupačnog stanovanja za mlade ljude koji imaju posao, ali i dalje im je potrebna pomoć u vezi sa smeštajem.

Plan princa Vilijama je da okupi lokalne stručnjake za stanovanje, dobrotvorne organizacije i privatnu industriju da bi se razvili stambeni projekti i usluge podrške beskućnicima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()