Novi smrtonosni izraelski napadi na Pojas Gaze: U vazdušnim udarima poginula najmanje 31 osoba

Izraelska vojska optužila je Hamas da koristi civilno stanovništvo i civilne objekte za vojne svrhe, ali Hamas negira te optužbe

01.10.2024. 14:21
  • Podeli:
izrael, pojas gaze, nuseirat, palestinci, napadi izraela - 1 okt 2024 -profimedia-0914554794-66fbe927c9721.webp Foto: Profimedia

U današnjim novim izraelskim vazdušnim udarima na Pojas Gaze ubijena je najmanje 31 osoba, potvrdili su lokalni, medicinski radnici u okupiranoj palestinskoj enklavi. Oni su precizirali da je u dva izraelska vazdušna udara na dve kuće u Nuseiratu ubijeno najmanje 13 ljudi, uključujući žene i decu, prenosi Rojters.

Izraelska ratna avijacija je izvršila i udar na jednu školu u naselju Tufa u gradu Gaza u kojoj su bili razmeštene raseljene palestinske porodice, a medicinski radnici tvrde da je u tom napadu poginulo najmanje sedmoro ljudi.

Izraelska vojska optužila je Hamas da koristi civilno stanovništvo i civilne objekte za vojne svrhe, ali Hamas negira te optužbe.

Nešto kasnije danas u dva odvojena izraelska napada poginulo je pet Palestinaca u Rafi na jugu Pojasa Gaze.

U gradu Kan Junisu, takođe na jugu okupirane palestinske enklave, u izraelskom vazdušnom napadu na privremeni smeštajni objekat za raseljena lica poginulo je šest Palestinaca.

Oružano krilo Hamasa, Islamski džihad i druge manje militantne frakcije su u saopštenjima naveli da su njihovi borci protivtenkovskim raketama, minobacačkom vatrom i eksplozivnim napravama napali izraelske snage koje su delovale u nekoliko oblasti Pojasa Gaze.

Novi porast nasilja u Gazi dolazi u trenutku kada je Izrael započeo kopnenu operaciju u Libanu, koja predstavlja eskalaciju bliskoistočnog sukoba koja preti da u rat uvuče SAD i Iran.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()