"Obogaćeno" južno voće: Holandska policija otkrila stotine kilograma kokaina među bananama

Od jednog osumnjičenog su oduzeti digitalni nosači podataka, administrativna dokumenta, novac, satovi i dva vozila

19.10.2024. 15:48
  • Podeli:
kokain, zaplena kokaina, banane - 29 april 2024 - profimedia-0868856176-66b1c88aaa346.webp Foto: Profimedia

Holandska policija je uhapsila dve osobe nakon što je pronašla 334 kilograma kokaina u pošiljci banana u holandskoj luci Vlisingen. Kokain je pronađen u sredu, objavilo je sinoć tužilaštvo (OM), preneo je NL Tajms.

Droga se nalazila u pošiljci banana iz Kolumbije, a prema podacima državnog tužilaštva imala je uličnu vrednost preko 25 miliona evra.

Detektivski tim jedinice Zeland-Vest Brabant pokrenuo je istragu, koja je rezultovala hapšenjem 55-godišnjeg stanovnika Hendrik-Ido-Ambahta.

Kuća osumnjičenog je pretresena juče po nalogu suda, a oduzeti su digitalni nosači podataka, administrativna dokumenta, novac, satovi i dva vozila.

Popodne je još jedan 26-godišnji muškarac bez određenog boravišta uhapšen na autoputu u blizini Edea. 

Obojica osumnjičenih su privedeni radi dalje istrage. Trenutno su u strogom kućnom pritvoru.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()