Odabir porote za suđenje Hanteru Bajdenu počinje u ponedeljak

Ukoliko bi bio osuđen, Hanter Bajden bi mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom do 25 godina.

04.06.2024. 07:45
  • Podeli:
hanter bajden, 3 okt 2023 - profimedia-65744b8cd208e.webp Foto: Profimedia

Odabir porote za suđenje sinu američkog predsednika Hanteru Bajdenu za posedovanje oružja počinje u ponedeljak. 

Hanter Bajden je u septembru optužen po tri tačke koje se odnose na posedovanje oružja uz upotrebu narkotika u Delaveru, prenosi AP.  

Bajden je optužen da je lagao trgovca oružjem sa saveznom licencom kada je rekao da nije korisnik droge i da je ilegalno držao oružje 11 dana. On se izjasnio da nije kriv.

Suđenje dolazi samo nekoliko dana nakon što je Donald Tramp, predsednički kandidat republikanaca za izbore u novembru, osuđen za 34 krivična dela u Njujorku.

Hanter Bajden se suočava i sa odvojenim suđenjem u Kaliforniji u septembru zbog optužbi da nije platio porez od 1,4 miliona dolara, od 2016. do 2019. godine.

Saveznici američkog predsednika Džozefa Bajdena brinu kako će ovo suđenje uticati na njega.

Kako su mediji pisali, otac i sin su ceo vikend pred suđenje proveli zajedno. 

Predsednikove saveznike takođe brine da li će i u kolikoj meri sudbina Hantera Bajdena uticati na predizbornu kampanju.

Tužioci planiraju da kao svedoke pozovu i bivšu suprugu Hantera Bajdena i udovicu njegovog pokojnog brata, Hali, sa kojom je bio i u romantičnoj vezi.

Ukoliko bi bio osuđen, Hanter Bajden bi mogao da se suoči sa zatvorskom kaznom do 25 godina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()