Odesa: Nemački i ukrajinski ministri odbrane razgovarali u bunkeru

Nemačka ministarka odbrane bila u nenajavljenoj poseti Ukrajini

02.10.2022. 09:01
  • Podeli:
kristina lambreht nemačka profimedia-1664694017939.webp Foto: Profimedia

Nemačka će isporučiti Ukrajini prvi od četiri najsavremenija IRIS-T sistema za vazdušnu odbranu narednih dana radi zaštite od napada dronova, izjavila je nemačka ministarka odbrane Kristine Lambreht tokom nenajavljene posete Odesi.

Lambreht je u subotu razgovarala sa ukrajinskim ministrom odbrane Oleksijem Reznjikovim u podzemnom bunkeru, dok su se čule sirene za vazdušne napade, navodi Rojters.

Ukrajinci tražili tenkove, dobili sistem za odbranu od dronova

"Za nekoliko dana ćemo isporučiti vrlo moderan IRIS-T sistem za vazdušnu odbranu. To je vrlo bitno pre svega za odbranu od dronova", rekla je Lambreht za nemačku televiziju ARD, preneo je Rojters.

U Ukrajini je prethodnih sedmica izvršeno nekoliko napada dronovima iranske proizvodnje, što je za posledicu imalo ljudske žrtve i ozbiljna oštećenja na infrastrukturi, navodi britanska agencija.

Berlin je prvi put najavio u maju da će isporučiti Kjevu IRIS-T sistem čija je vrednost 147 miliona dolara.

Lambreht je ranije tokom posete Moldaviji u razgovoru sa moldavskim ministrom odbrane Anatolijem Nosatijem, izjavila da Zapad ne treba da prestane da naoružava Ukrajinu pod pretnjom da Rusija može da upotrebi nuklearno oružje.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()