Operisan američki ministar odbrane: Prvo krio da je bolestan, sad se plaši da napravi istu grešku

Dok je bio na lečenju njegove zadatke preuzela je zamenica Ketlin Hiks

25.05.2024. 15:25
  • Podeli:
Tan2024-01-2314452098_7 lojd ostin Department of Defense via AP-65b2194229ff1.webp Foto: Tanjug/Department of Defense via AP

Američki ministar obrane Lojd Ostin vratio se zvaničnim dužnostima nakon što je bio podvrgnut medicinskom zahvatu, izvestio je Pentagon.

Ostin je imao uspešan i minimalno invazivan zahvat vezan za problem s bešikom, prema saopštenju Pentagona.

Dok je bio na lečenju njegove zadatke preuzela je zamenica Ketlin Hiks, stoji u saopštenju.

Pentagon je naglasio da operacija nije bila povezana s Ostinovom ranijom dijagnozom raka i da se ne očekuju promene u njegovom zvaničnom rasporedu.

Pentagon je takođe obavestio Belu kuću i Kongres o zahvatu. U SAD-u je uobičajeno da javnost bude dobro informirana o zdravstvenom stanju visokih političkih zvaničnika.

Početkom godine Ostin je bio na udaru kritika zbog skrivanja informacija o dijagnozi raka prostate i boravku u bolnici zbog komplikacija tokom operacije.

Čak ni predsednik Džo Bajden nije odmah bio obaviješten o njegovom lečenju.

Zbog toga je Pentagon pokrenuo interne istrage kako bi poboljšao komunikaciju i odgovornost u slučaju bolesti ministra. Nakon toga Ministarstvo obrane je detaljno informiralo javnost o Ostinovom zdravstvenom stanju. Sredinom februara, zbog problema s bešikom, Ostin je nakratko predao svoje dužnosti Hiksovoj.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()