Osveta Irana: "Lansirali smo desetine raketa na Izrael, Hamenei dao naređenje za napad"

Zvaničnik je dodao da je Teheran "potpuno spreman za svaku odmazdu"

01.10.2024. 19:58
  • Podeli:
jerusalim, napad irana iranski napad na izrael, iran - 1 okt 2024 - profimedia-0914788326-66fc383033937.webp Foto: Profimedia

Iranska revolucionarna garda saopštila je danas da je lansirala na desetine raketa na Izrael. Garda je navela da će se Izrael ponovo naći na meti napada ako odgovori, preneo je Rojters. 

Iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamenei dao je naređenje za lansiranje raketa na Izrael, izjavio je za Rojters visoki iranski zvaničnik nakon što je Iran izveo raketni napad na Izrael.

Zvaničnik je dodao da je Teheran "potpuno spreman za svaku odmazdu".

Hamenei ostaje na bezbednoj lokaciji nakon što je Teheran ispalio rakete na Izrael, naveo je neimenovani iranski zvaničnik.

Hamnei je premešten na bezbednu lokaciju nakon što je Izrael prošle nedelje ubio iranskog bliskog saveznika, lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha.

Iranska revolucionarna garda je saopštila da je lansiranje raketa odgovor za ubistvo političkog lidera Hamasa Ismaila Hanijea, lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha i zamenika komandanta operacija Korpusa Iranske revolucionarne garde Abasa Nilforušana.

Izraelska vojska saopštila je prethodno da su lansirane balističke rakete iz Irana na Izrael, a izraelski mediji preneli su da je Iran ispalio više od stotinu balističkih raketa.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()