Pa vi sad idite na odmor: Zatvorene tri plaže na Kanarskim ostrvima zbog ajkula

Na snimcima sa lica mesta vidi se kako mladi beže na bezbedno dok ajkula plivala i zalazi u plićak

17.06.2024. 13:11
  • Podeli:
ajkula čekićara, 14 mart 2023 - profimedia-667019dd29bed.webp Foto: Profimedia

Tri plaže na španskim Kanarskim ostrvima zatvorene su zbog pojave ajkula. Spasioci su drugi dan zaredom naredili kupačima da izađu iz vode na plaži Melenara na istočnoj obali ostrva nakon što je policijski dron uočio ajkulu čekić dugačku oko tri metra na plaži.

Zabrana kupanja proširena je u nedelju popodne i na susednu plažu Salinetas, a malo kasnije i na plaži San Avgustin na jugu ostrva. 

Kako se navodi, očekuje se da će se plaža ponovo otvoriti danas, osim ako se načelnici ne predomisle u poslednjem trenutku, prenosi Dejli mejl.

Većina ajkula čekićara se smatra bezopasnim za ljude - zabeleženo je svega nekoliko napada.

Na snimcima sa lica mesta vidi se kako mladi beže na bezbedno dok ajkula plivala i zalazi u plićak.

Prošlog meseca turistima i lokalnom stanovništvu zabranjen je ulazak u more nakon što je ajkula viđena na plaži na ostrvu Menorka. 

Biolog Asijer Furundarena smatra da zbog pojave ajkula nema razloga za uzbunu.

"Ljudi treba da poštuju uputstva koja dobiju od spasilaca i lokalne policije ili drugih prisutnih vlasti i da ostanu mirni jer im se apsolutno ništa neće dogoditi. Takođe treba da uživaju u trenutku, jer je privilegija videti ovakve vrste koje su ugrožene u drugim delovima sveta i ovde mogu da traže utočište", rekao je on.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()