Panika u Rusiji: Lažni Putin proglasio na radiju ukrajinsku invaziju i mobilizaciju

Državna novinska agencija RIA javila je da je više radio stanica prenelo lažno obraćanje.

05.06.2023. 15:37
  • Podeli:
vladimir putin vaskrs reuters 1-643bbf6c11c2d.webp Foto: Reuters

Kremlj je saopštio da je navodno obraćanje predsednika Vladimira Putina, koje se danas čulo na ruskim radio stanicama u regionima koji se graniče sa Ukrajinom, lažno i rezultat hakovanja, javile su ruske novinske agencije.

"Sve ove poruke su potpuna laž", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Državna novinska agencija RIA javila je da je više radio stanica prenelo lažno obraćanje.

Nezavisni ruski mediji preneli su da je u saopštenju stanovništvu regiona Rostov, Belgorod i Voronjež, koji se graniče sa Ukrajinom, rečeno da su snage koje su pod kontrolom Kijeva prešle granicu sa Rusijom.

Takođe je preneseno, što se ispostavilo netačnim, da je vanredno stanje proglašeno u pograničnim regionima i da je počela vojna mobilizacija širom zemlje za rat Rusije sa Ukrajinom, kao i da bi stanovnici trebalo da se evakuišu dublje u Rusiju.

Kijev negira da je slao bilo kakve trupe na rusku teritoriju i tvrdi da su sporadični kopneni upadi do kojih je došlo u posljdnja tri meseca, za koje Moskva krivi Ukrajinu, delo ruskih partizana. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()