Poginuli elitni borci: Izraelci istražuju kako je dron Hezbolaha zaobišao PVO i pogodio vojnu bazu

Golanska brigada se smatra elitnom izraelskom pešadijskom jedinicom koja je raspoređena na jugu Libana u okviru izraelske kopnene operacije

14.10.2024. 22:15
  • Podeli:
joav galant, 13 okt 2024 - profimedia-0920534807-670cfdb326f5f.webp Foto: Reuters

Najviši izraelski vojni zvaničnici posetili su vojnu bazu na severu Izraela u kojoj je stacionirana elitna Golanska brigada, a koja je pogođena u smrtonosnom napadu Hezbolaha.

Izraelski zvaničnici obećali su da će istražiti kako je dron ove libanske militantne grupe uspeo da zaobiđe izraelski sistem vazdušne odbrane.

Obilazeći jutros pogođenu vojnu bazu, izraelski ministar odbrane Joav Galant je okarakterisao napad Hezbolaha kao "težak događaj sa bolnim posledicama", prenosi CNN. U tom napadu Hezbolaha poginula su četiri izraelska vojnika, a više od 60 ih je ranjeno, uključujući osmoro teže.

Golanska brigada se smatra elitnom izraelskom pešadijskom jedinicom koja je raspoređena na jugu Libana u okviru izraelske kopnene operacije.

Galant je tokom posete vojnoj bazi priznao pretnju od dronova kojoj je izložen Izrael, rekavši da vlada "koordinira nacionalne napore usmerene na razvoj rešenja za suočavanje sa takvom pretnjom".

Napad na bazu Golanske brigade bio je drugi napad Hezbolaha u roku od samo dva dana kada su dronovi ove militantne organizacije uspeli da prodru duboko u izraelsku teritoriju.

Načelnik Generalštaba izraelske vojske, Herzi Halevi, takođe je posetio pogođenu bazu kasno u nedelju.

"Mi smo u ratu. Napad na bazu za obučavanje pripadnika IDF na domaćem terenu je težak, a rezultati su bolni", rekao je Halevi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()