Poginuo Kiril Stermousov: Bio je jedno od najprepoznatljivijih lica ruske okupacije u Hersonu

Stermousov se zadnji put pojavio pred medijima jutros je govorio o situaciju Hersonu.

09.11.2022. 15:12
  • Podeli:
stremousov twitter @typicaldonetsk-1668002940558.webp Foto: Twitter @typicaldonetsk

Jedno od najprepoznatljivih lica ruske invazije u Ukrajini Kiril Stremousov, zamenik načelnika Hersonske oblasti, poginuo je danas u saobraćajnoj nesreći.

Zvaničnici nisu saopštili više detalja o nesreći.

Stermousov se zadnji put pojavio pred medijima jutros kada je govorio o situaciju Hersonu.

Bio je poznat i po tome što, osim kao aktivni bloger, bio veliki zagovornik aneksije Hersonske oblasti što je prvi i objavio da će se dogoditi.

Stermousov je jutros govorio o evakuaciji iz Hersonske oblasti, saopštivši da je dosad evakuisano 80.000 ljudi zbog nadolazeće ukrajinske ofanzive koja se očekuje u ovom delu Ukrajine pod ruskom okupacijom.

Prethodno je izjavio da su ukrajinske snage pretrpele velike gubitke, a njihov pokušaj da probiju odbranu kod Snigirjovke u Hersonskoj oblasti je odbijen.

Stermousov je pre nekoliko dana uputio oštre kritike ruskim generalima, kao i samom ministru odbrane Šojguu.

Administracija Hersonske oblasti još uvek daje oprečne inforamcije, lokalni ministar zdravstva rekao je da ne mogu još uvek da potvrde Stermousovu smrt.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()