Završena talačka kriza na aerodromu u Hamburgu: Saznajemo - putnici iz Beograda odleteli za Nemačku

On je uhapšen, a njegova ćerka slobođena je i predata timu lekara

05.11.2023. 14:46
  • Podeli:
aerodrom hamburg reuters-654776d701c87.webp Foto: Reuters

Posle 18 sati hamburška policija uspela je da ubedi Turčina Salmana E. (35), koji je ćerku držao kao taoca na aerodromu u Hamburgu, da se preda.

On je uhapšen, a njegova ćerka Aslihan (4) oslobođena je i predata timu lekara.

Salman E. je u subotu oko 19.20 ušao u stan svoje bivše supruge Sevde E. (38). Prema informacijama BILD-a, on je koristio prodajni oglas koji je 38-godišnjak postavio na internet da uspostavi kontakt. Koristeći lažnu adresu e-pošte, dogovorio je da se sastane sa svojom nesuđenom bivšom ženom i oteo njihovu ćerku.

Nekoliko minuta kasnije, Salman E. je odjurio u crnom Audiju. Njegovo odredište: "Aerodrom Hamburg Helmut Šmit", gde su ga snage bezbednosti prvi put primetile u 20.21 sati.

Portparol policije Sandra Levgrun rekla je za Bild da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju.

Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa detetom.

Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče ukrao dete od majke.

Aerodrom je potpuno evakuisan, a letovi su otkazani.

Međutim, kako UNA saznaje, avion Wizz Air-a, poleteo je oko 14.10 sa aerodroma Nikola Tesla. Kako nam jedna od putnica javlja, destinacija tog leta biće na aerodromu u Libeku, udaljenom 70 kilometara od Hamburga. Putnici će imati organizovan prevoz do Hamburga. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()