Predstavnički dom Kongresa glasao za uvođenje sankcija Međunarodnom krivičnom sudu

Svih 155 glasova protiv zakona došlo je od demokrata

05.06.2024. 06:45
  • Podeli:
američki kongres, Kongres SAD, 30 jan 2024 - profimedia-65d4af876b6bf.webp Foto: Profimedia

Predstavnički dom američkog Kongresa usvojio je danas nacrt zakona o sankcionisanju Međunarodnog krivičnog suda (MKS) kao odgovor na zahtev vrhovnog tužioca MKS da se izda nalog za hapšenje visokih izraelskih zvaničnika, uključujući premijera Benjamina Netanjahua.

Predlog zakona, koji su predstavili republikanci Čip Roj i Brajan Mast usvojen je danas sa 247 glasova "za" i 155 glasova protiv, pri čemu su za zakon bili skoro svi poslanici Republikanske stranke, kojima su se pridružila i 42 demokratska poslanika, Foks Njuz.

Svih 155 glasova protiv zakona došlo je od demokrata.

Skromna podrška levičarske struje dolazi uprkos tome što je Bela kuća objavila da se protivi ovom predlogu zakona, a Bajdenova administracija je zapretila i da će uložiti veto na taj zakonski akt.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()